Feb 10, 2009KEMBALIKAN KEKEBALAN RAJA-RAJA MELAYU - melayau

JANGAN SALAHKAN YB KARPAR SING.........
HOI... NAJIB, ORANG TUA GANYUT TU.. BUKANKAH BAPAK PENGHINA RAJA???
HOI... PAKIDA, PI MELUTUT KAT JIB BUAT DEMO MACAM PAK LEBAI YANG HAMPA SATU HARI NANTI AKAN MENYEMBAH.

SEDIH, malu, hina dan hampa.
4 perkataan yang dapat terjemahkan apabila menyaksikan melalui kaca TV apabila orang Melayu Islam merusuh di jalanan selepas menunaikan fardu Jumaat di Kuala kangsar baru-baru ini.

Peristiwa menyayat hati yang memperlihatkan gelagat manusia yang berbangsa Melayu dan beragama Islam melontarkan batu dengan melemparkan kata-kata nista serta bertakbir terhadap konvoi pemimpin serta kerabat diraja memang tidak boleh dimaafkan.

Orang Melayu mana yang tidak sedih apabila melihat manusia berserban dengan wanita bertudung labuh merusuh di jalan seperti gelagat manusia yang tidak ada moral dan bertamadun. Malah yang lebih mengaibkan ialah peristiwa itu berlaku selepas sembahyang Jumaat.

Peristiwa 'kurang ajar' terhadap Sultan Perak oleh pemimpin-pemimpin pembangkang serta peristiwa rusuhan orang Melayu yang disaksikan oleh seluruh rakyat Malaysia sudah cukup untuk pihak kerajaan yang diterajui oleh UMNO, membuat kajian semula untuk mengembalikan kekebalan raja-raja dari aspek perundangan di Malaysia.

kah kah kah…. KEMBALIKAN ?... KEMBALIKAN KEKEBALAN?.... kah kah kah… woit…. KEBAL NI HILANG DI MANA ?.... kah kah kah… DIA PERGI RUMAH SIAPA?.. kah kah kah kah kah kah… SIAPA YANG HILANGKAN…kah kah kah….BUKAN KAH MADEY YANG HILANGKAN KEKEBALAN…. kah kah kah…..
kah kah kah... MASA ITU MADEY TAK DERHAKA PULAK?.... kah kah kah... kah kah kah....1988 DERHAKA BELUM SAMPAI LAGI KE? ... kah kah kah kah kah kah…. SEDIH MELIHAT PAK HAJI BERSERBAN BERDEMO ?... kah kah kah kah kah kah… SEDIH LIHAT WANITA BEKAIN TUDUNG BERDEMO ?...kah kah kah.. woit…. HARI HARI DALAM TV ADA YANG BERSERBAN DAN BERKAIN TUDUNG BERDEMO…. kah kah kah kah kah kah.. TAK TENGOK KE BERITA GAZA?… BERITA HEBRON… BERITA JENIN ?....
kah kah kah… JANGANLAH BUAT BUAT TAK NAMPAK…. kah kah kah... HARI HARI ADA DEMO...kah kah kah
keADILan K.Lgt.

No comments:

Post a Comment

good